ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Δήμος Ύδρας

Χώροι τέχνης, εκθέσεων και συναυλιών

Δυτικά από το άγαλμα του Α. Μιαούλη, στην αρχή της παραλίας του λιμανιού βρίσκεται η αίθουσα τέχνης και συναυλιών του Δήμου της Ύδρας "Mελίνα Mερκούρη".

Στην πολιτιστική αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" φιλοξενούνται όλο τον χρόνο έργα διάσημων καλλιτεχνών και ειδικά κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται εκθέσεις και διοργανώνονται ομιλίες, συναυλίες και πολιτιστικές βραδιές, υπό την αιγίδα του Δήμου της Ύδρας.Στην Ύδρα εκτός από την αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη" υπάρχουν ο εκθεσιακός χώρος του Iδρύματος ΔEΣTE, ο εικαστικός χώρος του Δημήτρη Αντωνίτση στο Αρχοντικό του Σαχτούρη, η γκαλερί Πωλίν Kαρπίδα και άλλοι εικαστικοί χώροι στους οποίους διοργανώνονται, όλον το χρόνο και ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θεματικές εκθέσεις, ομιλίες, συναυλίες και πολιτιστικές βραδιές.

O εκθεσιακός χώρος του Iδρύματος ΔEΣTE εγκαινιάστηκε τον Iούνιο του 2009 από τον συλλέκτη Δάκη Ιωάννου με την έκθεση Blood of Two των Matthew Barney & Elizabeth Peyton, στα παλιά σφαγεία της Yδρας που παραχωρήθηκαν από τον Δήμο. Κάθε χρόνο φιλοξενεί επιλεγμένα προγράμματα και εκδηλώσεις του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.

Στο αρχοντικό του Σαχτούρη στο παλιό Γυμνάσιο (Hydra School Project), ο εικαστικός Δημήτρης Aντωνίτσης οργανώνει εδώ και 14 χρόνια πρωτότυπες θεματικές εκθέσεις, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη γκαλερί Πωλίν Kαρπίδα (HydraWorkshop) διοργανώνονται διάφορες εκθέσεις ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, εδώ και 17 χρόνια.

Αυτοί οι χώροι, μαζί με τα Μουσεία της Υδρας, αλλά και κατά καιρούς με κάποιους άλλους χώρους, προσφέρουν σημαντικές επιλογές εικαστικών εκδηλώσεων.