ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Το Πειραματικό Εργαστήριο Θεάτρου του Δήμου Ύδρας (Π.Ε.Θ.Υ) παρουσιάζει “ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ”, στις 29-30-31 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:30 (27/03/2024)

 

Το Πειραματικό Εργαστήριο Θεάτρου του Δήμου Ύδρας (Π.Ε.Θ.Υ) παρουσιάζει:

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ (ισπανικά: La Casa de Bernarda Alba. Drama de mujeres en los pueblos de España), ένα θεατρικό δράμα του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Federico García Lorca. Είναι το τελευταίο έργο που έγραψε ο Lorca το 1936, λίγο πριν τη δολοφονία του, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τη "Γέρμα" και το "Ματωμένο Γάμο" αποτελούν την τριλογία της "ισπανικής υπαίθρου" του συγγραφέα.

Το έργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της Αγκούστιας, Μαγκνταλένα, Αμέλια, Μαρτίριο και Αδέλα. Στο σπίτι ζουν επίσης η Πόνθια, η οικονόμος, η Δουλικό κι η Μαρία Χοσέφα, μητέρα της Μπερνάρντα.

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει την επιβολή του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, του οποίου το πραξικόπημα εκδηλώθηκε στις 18 Ιουλίου 1936, λίγο μετά την ολοκλήρωση του έργου του Λόρκα.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία-Χορογραφίες-Μουσική επιμέλεια: Άκης Σιδέρης.

Οργάνωση παραγωγής: Μαίρη Κάτσικα.

Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Αριστέα Μπάλλα, Ελένη Πίλουρη, Γιώτα Βούλγαρη, Ευτυχία Γιοκαρίνη, Λέλα Θεοδοσίου, Αφροδίτη Παύλου, Καίτη Θεοδοσίου, Στελίνα Ντέσκα, Μετάξια Παρίσση-Λαναρά, Ευγενία Καζαντζίδη, Χαρά Βλαχοπούλου και ο Γιάννης Βούλγαρης.

Εικαστική επιμέλεια-Σκηνικά: Ευγενία Καζαντζίδη.

Κοστούμια: Στελίνα Ντέσκα.

Μίξεις ήχων: Κλέλια Σαράντη.

Φωτισμοί-Χειριστής φωτισμών και ήχου: Γιάννης Βούλγαρης.

Βοηθός Σκηνοθέτη-Υποβολείο: Ελένη Λεμπέση.

Β’ βοηθός Σκηνοθέτη-Υποδοχή: Μαίρη Ρετιτάγκου-Ντέσκα.Σκηνοθεσία: Άκη Σιδέρη.

Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για κάτω των 18 ετών.

Στις 29-30-31 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:30,
στην Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ