ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Πίνακας αποφάσεων της 19ης-2014 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 2 (14/12/2014)

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΔΡΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ 19η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 2014


ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12/2014

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: «Έγκριση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης Δήμου Ύδρας έτους 2015
Έγκριση πινάκων στοχοθεσίας 2015 του Δήμου Ύδρας και
των Νομικών Προσώπων»


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
176/2014

1. Σήμερα την 14η Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ύδρας ύστερα από την υπ’ αρίθμ. 5443/10-12-2014 έγγραφη πρόσκληση του κ. Προέδρου, που επιδόθηκε σε κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο και το Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87), για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

2. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο δεκατριών (13) Συμβούλων ήταν παρόντες δώδεκα (12).


Α. ΠΑΡΟΝΤΕΣ 

Ο Πρόεδρος: Καλύβας Αριστοτέλης                       

Ο Αντιπρόεδρος: Μαρκαντώνης Παναγιώτης

Ο Γραμματέας: Τσακίρης Εμμανουήλ

Σύμβουλοι: Μπελεγρής Ιωάννης, Καραμήτσος Εμμανουήλ, Χαραμής Παναγιώτης, Ράππας Παναγιώτης, Μαραγκού Αικατερίνη, Κοτρομάγιας Γρηγόριος, Κόκκος Ιωάννης, Σωτηρόπουλος Αναστάσιος και Λούλου Λουκία.

Β. ΑΠΟΝΤΕΣ

Κοτρώνης Άγγελος

3. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Κουκουδάκης Γεώργιος.

4. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η κ. Σερέτη Γεωργία, υπεύθυνη για την τήρηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.

5. Ο κ. Πρόεδρος ύστερα από τη διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έδωσε το λόγο στον κ. Μπελεγρή να εισηγηθεί το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης και είπε τα εξής:

α. Στους πίνακες στοχοθεσίας αποτυπώνονται σε ενοποιημένη και συνοπτική μορφή τα στοιχεία του ετήσιου προϋπολογισμού του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, τα οποία συνιστούν τις εκτιμήσεις ως προς τα έσοδα και τα έξοδα του αντίστοιχου οικονομικού έτους. Οι εκτιμήσεις αυτές αποτελούν τους ετήσιους στόχους εσόδων και δαπανών που θέτει ο Δήμος με την κατάρτιση του προϋπολογισμού του, ο βαθμός επίτευξης των οποίων ελέγχεται κατά τη διάρκεια του έτους με βάση τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την εκτέλεσή του, με γνώμονα το επίπεδο συμβολής του στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που τίθενται για το σύνολο των Ο.Τ.Α. της χώρας, σύμφωνα με τον Ν. 4093/12 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4064/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016».

β. Ο Δήμος θέτει στόχους καθορίζοντας μηνιαίο πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού και αποτυπώνοντας δι’ αυτού τη χρονική πορεία εκπλήρωσης των ετήσιων εκτιμήσεων για τα έσοδα και τις δαπάνες, σε επίπεδο μήνα και τριμήνου, καθώς και σωρευτικά από την αρχή του έτους (Ιανουάριος – Μάρτιος, Ιανουάριος – Ιούνιος, Ιανουάριος – Σεπτέμβριος και Ιανουάριος – Δεκέμβριος).

γ. Για την κατάρτιση του προγράμματος αυτού χρησιμοποιήθηκε η χρονική πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους (2014) σε συνδυασμό με κάθε άλλο στοιχείο που μπορούσε να αξιοποιηθεί από το Δήμο, προκειμένου να αποδοθεί το πρόγραμμα ρεαλιστικό και αξιόπιστο.

δ. Το πρόγραμμα καταρτίστηκε με βάση την αρχή της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού, υπό την έννοια ότι το σύνολο των εξόδων δεν επιτρέπει να υπερβαίνει το σύνολο των εσόδων, περιλαμβανομένου του ταμειακού υπολοίπου. Οι στόχοι των εσόδων και των εξόδων αναλύονται σε υπο-ομάδες, οι οποίες αποτελούν άθροισμα συγκεκριμένων επιμέρους Κωδικών Αριθμών (Κ.Α.), η απόδοση των οποίων ελέγχεται κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού ώστε να εντοπίζονται και να αξιολογούνται αναλόγως οι πηγές τυχόν αποκλίσεων από τους συνολικά τιθέμενους στόχους.

ε. Η εξέλιξη των απλήρωτων υποχρεώσεων του Δήμου σε σχέση με την 31/12 του προηγούμενου οικονομικού έτους λαμβάνεται επίσης υπόψη κατά την εκτέλεση του προγράμματος εκτέλεσης του προϋπολογισμού του και επίτευξης των στόχων, με γνώμονα το βαθμό συμβολής του στους αντίστοιχους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τον Ν. 4093/12.

στ. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα αποτυπώνουν στους πίνακες στοχοθεσίας το επίπεδο των υποχρεώσεών τους κατά την 31/12 του προηγούμενου οικονομικού έτους και θέτουν ως στόχο το μέσο επίπεδο αυτών που προκύπτει κάθε τρίμηνο (μέσος όρος μηνιαίων υποχρεώσεων) να εμφανίζεται μειωμένο έναντι του επιπέδου τους κατά την 31/12.

ζ. Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου πρέπει να διασφαλίζει την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού και να συμβάλλει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο σε σχέση με τη διαφορά εσόδων και δαπανών, όσο και ως προς τη μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων σε σχέση με την 31/12 του προηγούμενου οικονομικού έτους.

η. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας με την υπ’ αριθμ. 95/2014 απόφασή του ενέκρινε ομόφωνα τον Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων του, οικονομικού έτους 2015 και τον διαβίβασε στο Δήμο Ύδρας προκειμένου να συμπεριληφθεί στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης αυτού.

θ. Προτείνεται η έγκριση των Πινάκων Στοχοθεσίας του Δήμου Ύδρας και των Νομικών Προσώπων αυτού έτους 2015 ως έχουν.

ι. Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

6. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ. Μπελεγρή κι έπειτα από σχετική συζήτηση των μελών του

Αποφασίζει Ομόφωνα

Εγκρίνει τους πίνακες στοχοθεσίας του Δήμου Ύδρας και των Νομικών Προσώπων αυτού έτους 2015, όπως αυτοί επισυνάπτονται στην παρούσα.

Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 176/2014.

7. Αφού συντάχθηκε και αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται ως παρακάτω:

Ο Πρόεδρος: Καλύβας Αριστοτέλης.

Ο Αντιπρόεδρος: Μαρκαντώνης Παναγιώτης.

Ο Γραμματέας: Τσακίρης Εμμανουήλ.

Σύμβουλοι: Μπελεγρής Ιωάννης, Καραμήτσος Εμμανουήλ, Χαραμής Παναγιώτης, Ράππας Παναγιώτης, Μαραγκού Αικατερίνη, Κοτρομάγιας Γρηγόριος, Κόκκος Ιωάννης, Σωτηρόπουλος Αναστάσιος και Λούλου Λουκία.

Ακριβές Απόσπασμα, Ύδρα Αυθημερόν

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Πίνακας Αποφάσεων 1

Πίνακας Αποφάσεων 2


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ