ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Δωρεάν Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο (Wi-Fi HotSpot) από το Δήμο Ύδρας. (28/02/2021)

Ο Δήμος Ύδρας προχώρησε στην δημιουργία δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο, κάνοντας χρήση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WiFi4EU, προσφέροντας σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες της Ύδρας δέκα τρία (13) σημεία ασύρματης πρόσβασης, σε επιλεγμένες περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας. Οφείλουμε ένα ουσιαστικό ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Καραμήτσο για τον συντονισμό υλοποίησης του εν λόγω έργου.

Τι υπηρεσίες παρέχονται;

Μέσω των σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi - HotSpots παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα προς τους χρήστες του δικτύου, μεταξύ άλλων, να συνδέονται στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες, για να πλοηγηθούν στο παγκόσμιο ιστό (internet), να ελέγξουν τα email τους, να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους.

Δηλαδή ότι έχουν συνηθίσει από τον υπολογιστή στο σπίτι, το γραφείο ή το κινητό τους!

Συνιστάται από το Δήμο Ύδρας η ορθολογική χρήση του ασύρματου δικτύου από τους χρήστες ως προς τη διάρκεια σύνδεσης, για την ισότιμη ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου όγκου Δημοτών και επισκεπτών με βάση τον τρόπο λειτουργίας των εγκατεστημένων σημείων, των εφικτών τεχνικών δυνατοτήτων τους και του επιτρεπτού από το νόμο πλαισίου κάλυψης.

Τι χρειάζεστε για να συνδεθείτε;

Θα χρειαστείτε μια συσκευή που να σας επιτρέπει να συνδεθείτε ασύρματα. Μετά την επιλογή του αναγνωριστικού δικτύου WiFi4EU θα εμφανιστεί η σελίδα υποδοχής (βλέπε σχετική εικόνα), όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή των όρων χρήσης και να επιλέξετε «login» ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να συνδεθείτε με μια συσκευή όπως:

1. Φορητό υπολογιστή: η συντριπτική πλειοψηφία των νέων laptops/netbooks είναι εφοδιασμένα για σύνδεση σε δίκτυα τεχνολογίας WLAN 802.11 b/g/n/ac.

2. Κινητά τηλέφωνα (smartphones) / tablets τελευταίας τεχνολογίας που να υποστηρίζουν την λειτουργία WLAN 802.11 b/g/n/ac.
Περιοχές κάλυψης και σημεία εγκατάστασης του δικτύου:
Στη τωρινή μορφή λειτουργίας του δικτύου λειτουργούν (3) περιοχές κάλυψης αποτελούμενες από συνολικά δέκα τρία (13) σημεία δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης. Ειδικότερα:

3. Ζώνη 1 – Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας : οκτώ (8) σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.

4. Ζώνη 2 – Πολιτιστική Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη»: τρία (3) σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.

5. Ζώνη 3 – Πλατεία Βότση: δύο (2) σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.

Μελλοντική ανάπτυξη/ χρήση του δικτύου:

Με δεδομένο τον αναμενόμενα υψηλό αριθμό δυνητικών χρηστών, σχεδιάζεται μελλοντικά η ενίσχυση του δικτύου με περισσότερα σημεία ασύρματης πρόσβασης, καθώς και η εξυπηρέτηση του δικτύου από μεγαλύτερης χωρητικότητας συνδέσεις. Έτσι θα παρέχεται η δυνατότητα απρόσκοπτης σύνδεσης σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, ιδίως σε περιοχές/σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και μεγάλου όγκου επισκεπτών.

Το παρόν δίκτυο μαζί με ενδεχόμενες μελλοντικές επεκτάσεις θα μπορεί να αξιοποιηθεί για:

- Πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εκπαίδευσης
- Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες ή αποθετήρια
- Πρόσβαση σε εφαρμογών περιβαλλοντικής διαχείρισης
- Πρόσβαση σε υπηρεσίες ψηφιακής σήμανσης