ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ανακοίνωση για τα όρια οικισμού και τους δασικούς χάρτες της Υδρας (18/02/2017)

 
Πραγματοποιήθηκε στις 17/02/2017 συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβούλιου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο συζητήθηκε η οριστικοποίηση των ορίων του οικισμού της Ύδρας. Μετά από πολύωρη συζήτηση και αφού είχε προηγηθεί σημαντική προεργασία, υπήρξε σημαντική σύγκλιση στις απόψεις των μελών του ΚΕΣΥΠΟΘΑ μετά και τις διευκρινήσεις και απαντήσεις που δόθηκαν από τους εκπροσώπους του Δήμου. Η απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, εφόσον όπως διαφάνηκε είναι θετική, θα περιλαμβάνει τα προτεινόμενα όρια του Οικισμού της Ύδρας και πάνω σε αυτή την πρόταση θα ξεκινήσει διαδικασία διαβούλευσης για την οριστικοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την σχετική νομοθεσία

Ο Δήμος Ύδρας εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Κουκουδάκη την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Ορίων (Απουσίαζαν οι Πρώην Δήμαρχοι κ. Αναστόπουλος και κ. Κοτρώνης) και μηχανικούς-συνεργάτες του Δήμου με σημαντική γνώση του αντικειμένου.

Ο Δήμος Ύδρας, γνωρίζοντας την πορεία της διαδικασίας πρότασης των ορίων του οικισμού, ανέμενε την συγκεκριμένη συνεδρίαση πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια σε σχέση με τις προτάσεις του για περιοχές προς προσωρινή εξαίρεση από την πραγματοποιηθείσα ανάρτηση δασικών χαρτών, ώστε να αποφύγει τα λάθη και την δημιουργία προβλημάτων σε υπηρεσίες και δημότες. Έχει, όμως (όπως ήδη αναφέρθηκε σε προηγούμενη ενημέρωση), έρθει σε συνεννόηση με την ΕΚΧΑ ΑΕ (αρμόδιο Φορέα για τους δασικούς χάρτες) και την Δ/νση Δασών Πειραιά (αρμόδια υπηρεσία) ώστε άμεσα στις επόμενες ημέρες να υποβληθούν και ενσωματωθούν τα προτεινόμενα όρια στους χάρτες.

Την Τετάρτη 15/02/2017 εκπρόσωποι του Δήμου, συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας με θέμα "Ανάρτηση δασικών χαρτών - αντιμετώπιση προβλημάτων" για την Αττική, την οποία συγκάλεσε και προήδρευσε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλος.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ύστερα από συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, για την επόμενη εβδομάδα έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο για τους Δασικούς Χάρτες Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελο.

Το εν λόγω θέμα θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Ύδρας κατά την τακτική συνεδρίαση του τη Δευτέρα 20/02/2017.

Η επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας και η σταδιακή παραγωγή ουσιαστικών αποτελεσμάτων, πραγματοποιείται με συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια, με τεχνοκρατική υποστήριξη και με συνεργασία αλλά και πιέσεις στους εμπλεκόμενους φορείς. Όχι με κραυγές στα καφενεία (διαδικτυακά ή όχι).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ