ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του καθηγητή κ. Γ. Παυλίδη για τη Δυσλεξία, διάσπαση προσοχής (20/09/2018)

Στην κατάμεστη αίθουσα των Δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Ύδρας μίλησε το βράδυ της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου 2019 ο καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γεώργιος Παυλίδης.

Λίγο πριν την ομιλία ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης χαιρέτισε τους παριστάμενους και προλόγισε την ομιλία του καθηγητή  κ. Γεωργίου Παυλίδη.

Θέμα της ομιλίας ήταν «Δυσλεξία και διάσπαση προσοχής. Πρόγνωση-Διάγνωση-Αντιμετώπιση: Τεστ και μέθοδος Παυλίδη». Όπως τόνισε ο κ. Γεώργιος Παυλίδης η Δυσλεξία και η Διάσπαση Προσοχής(ΔΕΠΥ) έχουν Βιολογική και κυρίως Κληρονομική αιτία, άρα υπάρχουν από τη Γέννα και συνεπώς, μπορούν να Προγνωσθούν – Διαγνωσθούν από την Προσχολική Ηλικία.Με υψηλή ακρίβεια το βιολογικό Τεστ Παυλίδη (Τεστ Δυσλεξίας & Διάσπασης Προσοχής),διαγιγνώσκει αντικειμενικά τη Δυσλεξία, τη Διάσπαση Προσοχής και την Παρορμητικότητα(ανυπομονησία) και μάλιστα από την Προσχολική ηλικία (Jost, 1997; Samaras & Pavlidis, 2004). Είναι τεστ ταχύτατο, ακριβές, ασφαλές και εύκολο στην εφαρμογή του, αφού το μόνο που κάνει ο εξεταζόμενος είναι:

Σιωπηλά να παρακολουθεί με το βλέμμα του ένα φωτεινό ερεθισμό στην οθόνη του Η/Υ. Η παρουσίαση των ερεθισμών, η καταγραφή και η ανάλυση γίνονται αυτομάτως με ακρίβεια 1 χιλιοστού του δευτερολέπτου, από το διεθνώς πατενταρισμένο φωτο-ηλεκτρονικό σύστημα που ανάπτυξε ο Εφευρέτης-Καθηγητής Γ. Θ. Παυλίδης, όταν ήταν Καθηγητής στην Αγγλία και το τελειοποίησε το 1983 στις ΗΠΑ.

Γεώργιος Παυλίδης, ο εφευρέτης - Καθηγητής

Ο Εφευρέτης - Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης είναι Διεθνώς καταξιωμένη Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση, πρώην Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και ο Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.

•Καθηγητής για περισσότερα από 44 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών Πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
•Επιστημονικός Διευθυντής των 30 ‘DYSLEXIA CENTERS – PAVLIDIS METHOD’
•Νεότατος, μόλις 23 ετών ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.
•30 ετών εξελέγη ομόφωνα Fellow, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.
•Λόγω της Παγκόσμιας Επιστημονικής του Αναγνώρισης, του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε με ομόφωνες αποφάσεις και η βιογραφία του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στα Λεξικά Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας, Προσωπικοτήτων της Αμερικής,  Προσωπικοτήτων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, κλπ.
•Το 2004 του Απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς. Ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από Αγγλικό πανεπιστήμιο.
•Ομόφωνα τιμήθηκε από τους συναδέλφους του με την Προεδρία 20 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων
•Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας, από το 1983 μέχρι σήμερα.
•Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο, από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου και της ΟΥΝΕΣΚΟ και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Λώρα Μπους, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ και της ΟΥΝΕΣΚΟ, για την πιθανή διεθνή εφαρμογή μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ, του Βιολογικού Τεστ Παυλίδη.
•Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό, προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία και διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστό ως ‘PAVLIDIS TEST’. Οι εφευρέσεις του που πρωτοέγιναν στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, είναι Διεθνώς γνωστές από το 1978 και είναι αναγνωρισμένες με διεθνείς πατέντες από την Αμερική, Καναδά, Γαλλία και Αγγλία.
•Απόδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης και μοναδικότητας της εφεύρεσής του, αποτελεί το γεγονός ότι και από τις 5 ηπείρους και από 35 χώρες, φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής για το βιολογικό ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ. Έρχονται ακόμη και από τις πλέον προηγμένες χώρες του κόσμου, π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Δανία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, κλπ..
•Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη, που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Penn State, Boston, Columbia, της Δανίας, Φιλανδίας, κλπ.
•Έχει περισσότερες από 210 επιστημονικές δημοσιεύσεις και 4 βιβλία στα Αγγλικά.
•Συχνά προσκαλείται και δίνει Διαλέξεις σε κατάμεστες αίθουσες διεθνώς, ανά την Ελλάδα και ως ο κύριος ομιλητής σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε φημισμένα πανεπιστήμια, ακόμη και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Χάρβαρντ.
•Είναι τόση η Διεθνής Αναγνώριση του επιστημονικού του έργου, που μολονότι είναι Ψυχολόγος, Προσκαλείται ως ο

Κύριος-Guest Ομιλητής σε Παγκόσμια, Διεθνή, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια ακόμη και Ιατρικά, όπως: Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροχειρουργικής, Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιολογίας, Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδοοφθαλμολογίας, Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδοχειρουργικής, Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής, Συνέδριο Παιδιατρικής, Αμερικανικό Συνέδριο Οπτομετρίας, Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ, Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό Συνέδριο BULLYING, Παγκόσμια Συνέδρια Δυσλεξίας, κλπ.

Παραβρέθηκαν ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρισης κ. Κατερίνα Βούλγαρη-Μαραγκού, δημοτικοί σύμβουλοι, οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της Ύδρας και πλήθος κόσμου.

Η σημερινή επιτυχημένη ομιλία ήταν μια πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρισης του Δήμου Ύδρας που διοργάνωσε η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρισης κ. Κατερίνα Βούλγαρη-Μαραγκού.

https://hydraspoliteia.blogspot.com/2018/09/blog-post_71.html