ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γαλλική Εβδομάδα: Εγκαινιάστηκε και ενθουσίασε η έκθεση του Jul, "50 αποχρώσεις των Ελλήνων" (04/08/2018)

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, στο πλαίσιο της Γαλλικής Εβδομάδας που οργανώνει ο Δήμος Ύδρας, στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο του νησιού, η έκθεση του πασίγνωστου Γάλλου σκιτσογράφου Jul.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο ΙΑΜΥ, είδε από κοντά τη δουλειά του Jul, τον γνώρισε και είχε το προνόμιο να λάβει ειδική αφιέρωση με μοναδικό σκίτσο του ίδιου καμωμένο την ίδια στιγμή στο βιβλίο που αγόραζε, με τίτλο 50 αποχρώσεις των Ελλήνων.

Για την έκθεση και τη δουλειά του σκιτσογράφου Jul, μίλησε η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία παρουσίασε στο κοινό το προφίλ του Γάλλου καλλιτέχνη που ξεκίνησε την πορεία του με την πρώτη χιουμοριστική εφημερίδα στο σχολείο στα 13 του σχεδόν χρόνια και έφτασε να είναι σήμερα καταξιωμένος στον χώρο του και πολύ αγαπητός. Επίσης τον λόγο έλαβε και η Εκπαιδευτικός Θεοδώρα Σωτηροπούλου, η οποία γνωρίζει 30 χρόνια τώρα τον Jul, αναφέροντας ότι τα κόμικς του προσφέρουν διασκέδαση αλλά και γνώση. Aξίζει εδώ να πούμε, για την αγάπη του Jul για την Ελλάδα και την ιστορία της αλλά και την Ύδρα που επισκέπτεται εδώ και 15 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μίλησε για τον καλλιτέχνη και την έκθεση, αλλά και την Γαλλική Εβδομάδα που οργανώνεται στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής φιλίας και του δεσμού που συνδέει τις δυο χώρες.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου προσέλκυσε Γάλλους και άλλους πολλούς επισκέπτες.

Φωτογραφίες: fonitisydras


https://fonitisydras.com/info/civil/item/2910-galliki-evdomada-egkainiastike-me-megali-epityxia-i-ekthesi-tou-jul-50-apoxroseis-ton-ellinon