ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γαλλική Εβδομάδα: Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης του Didier Paquignon (02/08/2018)

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Le coup du lapin" του Didier Paquignon έγιναν την Τετάρτη 2 Αυγούστου στην αίθουσα "Αθανασίου και Γκίκα Κουλούρα" της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην αίθουσα καθώς η Γαλλική Εβδομάδα στην Ύδρα παρουσίασε την πρωτότυπη δουλειά του Γάλλου καλλιτέχνη, όπου περιελάμβανε μονοτυπίες με παραστατική ζωγραφική. Έργα τα οποία έχουν ζωγραφιστεί από πάνω τους με μελάνι.

Ουσιαστικά όπως εξήγησε ο Εικαστικός Αλέξης Βερούκας, (μεγάλος υποστηρικτής και χορηγός της Γαλλικής Εβδομάδας που λαμβάνει χώρα στο νησί μας), τα έργα είναι μια ανθολόγηση των παράξενων του κόσμου.

Το κάθε έργο κρύβει μια υπερβολή, ενώ έχει το αντίστοιχο απόσπασμα που το συνοδεύει και το ολοκληρώνει. Όλα μαζί, έργα και αποσπάσματα περιλαμβάνονται σε βιβλίο που πωλείται στο ΙΑΜΥ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Αυγούστου, μίλησε η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου όπου καλωσόρισε Γάλλους και Έλληνες και ο Εικαστικός Αλέξης Βερούκας ο οποίος αναφέρθηκε εκτός από τον καλλιτέχνη, στην ΑΕΝ, τον Διοικητή της, Αντιπλοίαρχο Ευάγγελο Δανόπουλο και τον ρόλο της Σχολής.

Φωτογραφίες: fonitisydras

https://fonitisydras.com/info/civil/item/2906-galliki-evdomada-me-epityxia-ta-egkainia-tis-ekthesis-tou-didier-paquignon