ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ο ποιητικός λόγος μέσα από έργα της εικαστικού Κρίστι Γρηγορίου (18/08/2017)

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Αυγούστου η έκθεση της Εικαστικού Κρίστι Γρηγορίου-Βασιλειάδη, στη Δημοτική Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Η έκθεση που φέρει τον τίτλο "Εναλλακτική Ποίηση", αφορά σε ένα εγχείρημα μετάφρασης του ποιητικού λόγου του Ανδρέα Εμπειρίκου, της συλλογής "Οκτάνας", και της αίσθησης ελευθερίας σε εικόνες.

Αλλά με μια επιλογή μικτής τεχνικής στα έργα και με τη χρήση ετερόκλητων υλικών, ξυλογραφίες, κολάζ και χαρακτικής, που δημιουργούν μια εξαιρετική εικαστική προσέγγιση με τεχνάσματα μορφικών εντυπώσεων.

Η Κρίστι Γρηγορίου-Βασιλειάδη είναι Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, διατηρεί οικία στο Καμίνι και έχει εκθέσει έργα της στην Ύδρα το 2010, 2016 αλλά και έχει στο ενεργητικό της πολλές ακόμα ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Η εικαστικός μίλησε στη ΦτΥ για την έκθεση: "Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από την ποίηση του Ανδρέα Εμπειρίκου και την "Οκτάνα". Είναι μια δουλειά της τελευταίας διετίας. Μιλάει για μια ουτοπική πόλη, μια πόλη ονειρική, όπου τα πάντα επιτρέπονται, έχει απόλυτη ελευθερία αισθήσεων, συναισθημάτων, μια πόλη έξω από τις συμβατικές δομές. Τα έργα διέπονται από τα χρώματα της ελευθερίας με μοτίβα λευκά. Είναι δουλεμενα με κολάζ και ακουαρέλες, τυπώματα χαρακτικά και κείμενα και με υλικά που βγαίνουν ένα επίπεδο έξω από το έργο". 

Την εκδήλωση πλαισίωσε μοναδικά και μελωδικά η Παναγιώτα Ριβιέρ-Σκάλτσα παίζοντας άρτια στο πιάνο υπέροχες συνθέσεις, και μαζί με τα χρώματα και το ταξίδι στην ελευθερία από τα έργα της Γρηγορίου, μας ενθουσίασαν. 

Στην έκθεση έδωσαν το "παρών" ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Καραμήτσος, ο πρ, Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Διοικητής της ΑΕΝ, Ευάγγελος Δανόπουλος και πολλοί άλλοι φιλότεχνοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου.

 

http://fonitisydras.com/info/civil/item/2382-o-poihtikos-logos-mesa-apo-erga-ths-eikastikou-kristi-grhgoriou


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ